Wanneer is Reiki belangrijk

Een reikibehandeling is aan te raden als er sprake is van spanningen of gewoon wanneer er behoefte is aan ont- spanning. Het kan je rustiger maken in een periode van stress. Het kan je inzichten geven in bepaalde problemen.

Ben je gespannen, onrustig of nerveus? Dan kan een reikibehandeling je daarmee helpen. Het zorgt voor ontspanning doordat reiki de blokkades (dichtgeslibde energiekanalen) die de onrust of nervositeit in je lichaam veroorzaken, opzoekt. Vervolgens gaat je lichaam zelfhelend te werk om die blokkades te verhelpen.

Vanaf je geboorte ontwikkel je allerlei patronen, overlevingsmechanismen en blokkades. Deze worden gevormd door ervaringen, door je opvoeding, door alles wat je meemaakt. Als kind sta je puur en volledig in verbinding met de universele energie, zonder blokkades en beperkingen. Je staat dicht bij jezelf en bent één met bron.

Deze verbinding wordt, naarmate je ouder wordt, steeds minder. Jouw innerlijke licht dimt zichzelf door de opvoeding, ervaringen en allerlei omgevingsfactoren. Als je de verbinding met de universele energie kwijtraakt, kan je je hart niet meer volgen. Je gaat leven zoals wordt verwacht hoe je hoort te leven in plaats van naar jezelf te luisteren. Met als gevolg een afgesloten gevoel van je ware ik en blokkades in je lichaam. Deze blokkades veroorzaken klachten omdat jouw levensenergie niet vrij kan stromen. Klachten zoals een burn-out, mentaal- en emotioneel depressief, fysieke klachten waar geen direct een aanwijsbare oorzaak voor te vinden is.