De behandeling

Een reikibehandeling werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend. Een behandeling duurt ongeveer 1,5 uur, waarbij je 1 uur volledig gekleed op de behandeltafel ligt of zit op een stoel. Mijn advies is om comfortabele kleding aan te trekken. Tijdens dit ontspanningsmoment voor jezelf, plaats ik mijn handen op jouw lichaam zodat de energieoverdracht tot stand kan komen.

  • Bij een eerste behandeling vindt altijd een intakegesprek van 15 minuten plaats met als doel eventuele klachten te inventariseren en een behandelplan op te stellen.
  • Na de behandeling neem ik altijd met een glas water of kopje thee of koffie, de tijd om na te praten.
  • Een behandeling kost € 50,- per keer. Bij de derde, vijfde en zevende keer geef ik een korting. Het is niet de reiki energie die beloond wordt, maar de tijd die ik als reiki gever er insteek.
  • In overleg spreken we een datum en tijdstip af.
    Na de behandeling is het raadzaam om veel water te drinken. Het helpt je lichaam de snel vrijkomende afvalstoffen af te voeren.

 

REIKI KAN NOOIT KWAAD VERRICHTEN, HET WERKT ALTIJD POSITIEF!

Bijwerkingen van een reikibehandeling

Op de dagen dat je veel met reiki bezig bent kan je lichaam, doordat afvalstoffen sneller worden afgevoerd, sterker op het gebruik van alcohol reageren dan anders. Verder komt het regelmatig voor dat door het reeds eerder genoemde reinigingsproces op lichamelijk niveau oude klachten en kwalen (met name klachten die in het verleden zijn onderdrukt met medicijnen) weer even de kop op steken.

Het kan ook zijn dat de klacht waarvoor iemand zich laat behandelen na de eerste paar behandelingen juist erger wordt, of dat je enige tijd last hebt van slapeloos- heid. Dat is geen enkele reden om je ongerust te maken. Het betekent slechts dat het lichaam bezig is om oude rommel op te ruimen. Ook kan het, om dezelfde reden, voorkomen dat de ontvanger van behandelingen in het begin sterk gaat transpireren, een onprettige lichaamsgeur krijgt om dat ontlasting en urine enige tijd sterker gekleurd zijn en sterker ruiken dan anders.

Tevens is het mogelijk dat de ontvanger de eerste paar keer moe wordt. Dat is meestal het geval bij mensen die onder spanning leven. Door een overvloed van stresshormonen voelen zij hun vermoeidheid niet. Als zij zich door de werking van reiki weer gaan ontspannen, worden ze zich weer van hun vermoeidheid bewust. Verder kan op plaatsen in het lichaam waar de energie wel in maar niet uit kan, zoals bij ingesloten ontstekingen en tumoren, pijn optreden tijdens de behandeling. Van de ontvanger wordt dan gevraagd aan te geven waar zijn grenzen liggen.
Op het moment dat de pijn te storend wordt, kunnen de handen verplaatst worden naar een volgende plek om dan een paar minuten later weer terug te komen op de plaatst waar de behandeling pijn veroorzaakt.